Micronise pentru incepatori – Introducere

Micro niche for dummiesAm fost de mai multe ori chestionat in privinta microniselor, in special cele ce pot fi monetizate prin 2parale, asa ca m-am decis sa incep un mini serial de articole ce va deveni un ghid complet pentru orice incepator, cand spun incepator, ma refer ca dupa citirea tuturor capitolelor poti construi un site de micronisa pentru marketing afiliat si il poti plasa in google fara a avea cunostinte tehnice sau de specialist seo.

Structura ghidului:

1. Cum ne alegem nisa si domeniul [publicat]

 • studiul niselor, de la stirile din presa la imaginatia ta
 • studii aprofundate, instrumente de studiu
 • gasirea domeniului potrivit

2. Cum ajungem online [publicat]

 • alegerea unui hosting si instalare
 • structura de continut, cuvinte cheie si categorii
 • linkuri interne si externe

3. Continut [publicat]

 • articole introductive
 • articole linkbait
 • articole promo
 • pozitia si formatul linkuri aff
 • plasarea imaginilor

4. Cum ne promovam

 • notiuni si tehnica de linkbuilding
 • unelte de social media
 • instrumente speciale

Poti urmari publicarea articolelor din acest ghid pe Twitter sau feed, de asemenea te astept cu eventualele intrebari suplimentare sau comentarii.

[publicat]

12 comments

 1. Salut,
  Am si eu o intrebare daca nu te deranjeaza. Ma intereseaza daca poti avea link-uri de afiliere de la “retaileri” diferiti pe acelasi site. De exemplu profitshare si 2parale sau 2parale si f64 sau f64 si profitshare etc. Pe f64 nu zice nimic de acest lucru, pe profitshare iar nu am gasit nimic..

  Mersi

 2. Zilnic de cateva ori dau tarcoale pe aici si tot astept punctele 3 si 4 din ghid. Punctele 1 si 2 le-am citit si rascitit ( tarziu, daca scriai mai devreme nu mai pierdeam nopti lungi de search 🙂 )
  Ce am observat eu(cel putin la mine) este ca daca nu reusesti sa treci de jumatatea punctului 3 treburile se incetinesc grav, efectele dorite apar lent si toate eforturile de la punctele 1 si 2 incep sa devina istorie. Te uiti in Google si nu-ti vezi site-ul/articolele, te apuca nervii si o lasi balta.
  In concluzie, cum spuneam mai sus astept cu sufletul la gura punctele 3 si 4 pentru care informatia este destul de rarefiata si de obicei cea de calitate costa.
  Sunt curios mai ales de opinia ta asupra link building-ului in ideea in care nu ai bani de investit, nu esti cunoscut in online, nu ai prieteni cu site-uri multe si mari …etc.

  PS: Nu ti-ar strica o abonare la comentarii ca-i oositor de urmarit uneori.

 3. Salut Cosmin,

  Din pacate google s-a miscat destul de mult si nu am vrut sa ma apuc sa scriu pe un subiect ce deja nu mai este actual. Dupa ultimele updateuri am lansat mai multe teste, unele s-au finalizat cu concluzii, altele nu, etc. Practic este scris si punctul 3 si 4, dar incerc sa fiu foarte la obiect cu “parerea” motorului de cautare.

 4. Foarte util ghidul tau, iti multumesc pentru efortul pe care il faci. Ma straduiesc de ceva timp sa inteleg mecanismele online astfel incat sa castig ceva extra job ( visul oricui, nu??) , acum , dupa ce am citit ce ai scris, am inteles mult mai multe lucruri si am de gand sa schimb lucrurile pe care le faceam total aiurea. Deci, repet: total aiurea! Sincer, nu credeam sa gasesc pe cineva care sa scrie atat de detaliat despre lucrurile care ma interesau, atat de organizat…
  Felicitari, faci o munca extraordinara, oricat ai castiga, meriti de zece ori mai mult. Si iti multumesc.

 5. Am pus in aplicare o parte din sfaturile tale si dau rezultate. Chiar dau! Nu in castiguri, e total prematur sa ma gandesc la asta, dar in mod cert in numarul de vizitatori de pe blog. Ma refer la subdomeniul de nisa, cuvinetle cheie, aranjare.
  Nu e nevoie sa publici comentariul asta, nu l-am facut pentru ca da bine sa comentezi, ca iti mai vin niste vizitatori curiosi pe blog, am vrut numai sa ajunga la tine si sa iti spun asta in semn de apreciere pentru efortul pe care l-ai facut scriind aici aceste sfaturi.

 6. Dana: este importanta fiecare opinie, am scris acest mini ghid pentru a intelege si incepatorii ca nu trebuie sa fie un zeu al online-ului sa creeze un site corect 🙂

Comments are closed.